Vård- & Omsorgsboende

Denna boendeform drivs av Borås stad

Gamla kyrkvägen 6 och Nya kyrkvägen 7 är ett vård- och omsorgsboende som ligger centralt i Fristad. Gamla kyrkvägen 6 är ett boende för personer med somatiska funktionshinder där det även finns möjlighet för par att bo tillsammans. Nya kyrkvägen 7 är ett boende för personer med demensdiagnos.

Gamla kyrkvägen 6 har 34 marklägenheter varav 29 lägenheter är mellan 43 – 44,5 kvadratmeter, som har hall, badrum, kök och ett kombinerat sovrum/vardagsrum. 5 lägenheter är 65 kvadratmeter och har hall, badrum, kök, sovrum och vardagsrum. Alla lägenheter har en fin uteplats.

Måltiderna kan ätas i restaurangen, som har en trevlig uteservering med en vattenfontän i centrum.

Nya kyrkvägen 7 har 20 lägenheter fördelade på två våningsplan med fina gemensamma matplatser, sällskapsrum och uteplatser. Lägenheterna är utformade som ett större rum som är 35 kvadratmeter med pentry, toalett och fransk balkong.

Måltider serveras enligt önskemål i den gemensamma matsalen eller i den egna lägenheten. Se även Restaurang Skogslid.

Lägenheterna har en gemensam uteplats med trädgård. På andra våning finns en stor rymlig balkong med möjligheter för alla hyresgäster att sitta ute och äta gemensamma måltider med utsikt över ett grönområde.

För vidare information om aktiviteter i vård- och omsorgsboendet se under aktiviteter och Borås stads hemsida.

Vård- och omsorgsboende är ett biståndsbedömt boende för äldre och personer med funktionsnedsättning. För vidare information se boras.se

Nya kyrkvägen 7
Nya kyrkvägen 7
Gamla kyrkvägen 6
Gamla kyrkvägen 6